Vergoedingen en tarieven

Sinds 2015 valt de jeugdzorg onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. Dit betekent dat de vergoedingen voor orthopedagogische hulp worden geregeld vanuit de gemeente waar het kind of de jongere (tot 18 jaar) woont. Wij hebben een contract met de gemeenten die vallen onder de jeugdhulpregio’s:

  • FoodValley te weten: Ede, Veenendaal, Rhenen, Scherpenzeel, Renswoude, Nijkerk en Barneveld;
  • Zuid Oost Utrecht te weten: Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Bunnik, Zeist en De Bilt.

Verwijzing naar onze praktijk voor Jeugdhulp is mogelijk door het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), een sociaal team in uw gemeente of uw huisarts. Uiteraard is het ook mogelijk zelf de zorg te betalen. De gemeente is dan niet op de hoogte van de aanmelding.

De kosten voor orthopedagogisch advies en/of begeleiding zijn € 115,- per uur. Het uur is opgebouwd uit 45 minuten cliëntcontact en 15 minuten voor voorbereiding en verslaglegging. De kosten voor psychodiagnostisch onderzoek zijn afhankelijk van de hulpvraag en worden met u afgesproken in het eerste gesprek.

Wanneer er sprake is van niet-verzekerde zorg, ontvangt u de nota’s rechtstreeks van ons. Deze kunnen niet worden gedeclareerd bij de gemeente. Afhankelijk van de polis van uw zorgverzekering zou het mogelijk kunnen zijn om (een gedeelte van) deze kosten te declareren. Dit kunt u nakijken in uw polis of navragen bij uw verzekeringsmaatschappij. Kosten van onderzoek en/of behandeling die in aanmerking komen voor vergoeding door de zorgverzekeraar vanuit het aanvullende pakket, dient u zelf te declareren bij uw zorgverzekeraar.

Scroll naar boven