Bikkels in de dop

Doe mee met onze toffe Bikkeltraining waar we kennis maken met Bikkelboy Bob, Pieper Piet, Woeste Wilma en Chill Jill. Aan de hand van een grappige verhaallijn maken we spelenderwijs kennis met een handige manier van reageren op allerlei situaties. Een sterke en stevige houding is belangrijk, maar ook leren relativeren en je lekker ontspannen voelen. Je kunt het en het wordt tijd dat je dat ook zelf gaat geloven!

Voor wie?

Voor alle kinderen van 8 t/m 12 jaar die een boost zelfvertrouwen kunnen gebruiken! Wij zien veel kinderen die net dat extra duwtje nodig hebben om zich steviger en handiger te kunnen handhaven in de klas, thuis en met vriendjes. Vaak gaat het om kinderen die zich onzeker voelen in nieuwe situaties of in contacten met anderen en daardoor onhandig reageren.

Wat doen we?

Spelenderwijs leren de kinderen nieuwe vaardigheden en oefenen in de groep. Voor ouders en leerkrachten geven we na iedere bijeenkomst een info-brief mee zodat ouders en leerkracht precies weten waar we aan gewerkt hebben en hoe je dat eenvoudig thuis of in de klas kunt doorzetten.

We werken bijvoorbeeld aan:

  • Wat is weerbaarheid en assertiviteit
  • Jezelf leren kennen: wat kan ik goed en wat zijn mijn uitdagingen
  • Stress herkennen en inschalen met de stressmeter
  • Relaties tussen gebeurtenissen, gedachten, gevoelens, gedragingen en gevolgen in leren zien
  • De drie Bikkeltips beheersen: stevige houding, rustige stem en de blik vooruit!

Praktische informatie

De trainingen worden gegeven op maandag van 15.45 – 17.15 uur.

Data 2020: bij voldoende aanmeldingen.

De kosten bedragen € 349,00. Indien u een verwijsbrief van uw gemeente heeft, kunt u dit aangeven op het aanmeldformulier.

Scroll naar boven